Adres: Weerenweg 13-A
1161AE Zwanenburg

Hijama Behandelingen

Hijama, ook wel bekend als cupping, is een oude behandelmethode die steeds populairder wordt in Zwanenburg en omgeving. Hijama wordt uitgevoerd door middel van het plaatsen van cups op specifieke plekken op de huid, waardoor de bloedcirculatie verbeterd wordt en afvalstoffen worden afgevoerd. Hijama wordt vaak gebruikt voor het behandelen van rugpijn, hoofdpijn, spierpijn en zelfs depressie en angst.

Er zijn veel verschillende soorten hijama beschikbaar, waaronder droge hijama en natte hijama. Droge hijama wordt uitgevoerd zonder dat er een vacuüm wordt gecreëerd in de cups, terwijl natte hijama wordt uitgevoerd met het gebruik van een vacuüm. Natte hijama wordt vaak beschouwd als de meest effectieve methode, omdat het vacuüm zorgt voor een diepere penetratie van de cups in de huid.

Er zijn veel voordelen van hijama, zoals het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van pijn en het verminderen van stress. Het is ook een veilige behandelmethode, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van medicijnen of operaties. Hijama wordt vaak gecombineerd met andere behandelmethoden, zoals acupunctuur en massage, voor een nog grotere effectiviteit.

In Zwanenburg zijn er veel professionele hijama practitioner beschikbaar die de behandeling op een veilige manier uitvoeren. Zij zijn opgeleid en gecertificeerd om de behandeling uit te voeren, zodat u zich veilig voelt tijdens de behandeling. Bovendien, zij volgen de hygiëne protocollen strikt om ervoor te zorgen dat de behandeling hygiënisch is.

Als u op zoek bent naar een effectieve en veilige manier om pijn of stress te verminderen, dan is hijama een uitstekende keuze. Zoek een gekwalificeerde hijama practitioner in Zwanenburg en ervaar de vele voordelen van deze oude behandelmethode. Of het nu gaat om rugpijn, hoofdpijn, spierpijn of emotionele problemen, hijama kan u helpen om uw klachten te verminderen en uw algehele welzijn te verbeteren.

Hijama Zwanenburg
Hijama Zwanenburg

Sunnah dagen

Op gezag van Abu Hurairah is overgeleverd dat de boodschapper صلى الله عليه وسلم zei: “Als je Hijama ondergaat op de 17de, 19de of de 21ste dag (van de islamitische kalender) dan zal het een genezing zijn voor iedere ziekte.” (Saheeh Sunan Abi Dawud (3861).

Andere dagen

Buiten de bekende sunnah dagen is het bekend dat de profeet Muhammad صلى الله عليه وسلم zich door middel van Hijama liet behandelen wanneer dit nodig was. Omdat dit gebruik bekend was bij de profeet Muhammad صلى الله عليه وسلم verrichten wij ook buiten deze dagen Hijama behandelingen.

Betaling van Hijama

Overgeleverd door Ibn’Abbas:
De Profeet onderging hijama (cupping) en betaalde degene die hem cupte en nam dan Su’ut (medicijn wat via de neus werd opgesnoven).
Bukhari: Volume 7, boek 71, nummer 595

soorten Hijama

Droogcupping

Bij droogcupping wordt een plastic of glazen beker op de huid geplaatst, waarna de lucht in de beker wordt opgezogen met een pompje. De cups worden gebruikt met een inwerktijd van ongeveer 10 minuten. Droogcupping verhoogt de bloedcirculatie op het punt van aanbrengen.
Cupping Hijama

Hijama Sunnah

Bij Hijama (حجامة "zuigen") wordt vacuüm op de Sunnah punten gecreëerd en bloed doormiddel van hele lichte sneetjes in de huid afgenomen. Het verloren bloed dient te worden aangevuld met water, honing en andere natuurlijke producten zodat het lichaam natuurlijk bloed kan aanmaken.
Hijama voorbeeld

Hoofd Hijama

Bij Hoofd Hijama (حجامة "zuigen") wordt vacuüm op de Sunnah punten van het hoofd gecreëerd en bloed doormiddel van hele lichte sneetjes in de huid afgenomen. Het verloren bloed dient te worden aangevuld met water, honing en andere natuurlijke producten zodat het lichaam natuurlijk bloed kan aanmaken.
Hijama Zwanenburg

Voordelen Hijama

Zoals de profeet (vrede zij met hem) heeft aanbevolen is Hijama de beste remedie tegen het voorkomen van ziektes, het behandelen van klachten, het immuunsysteem te versterken, het lichaam te reinigen van gifstoffen en het stimuleren van het bloedsomloop.


Hijama is onder andere goed bij:


- Stress
- Migraine
- Depressie
- Slaapproblemen
- Stoppen met roken
- Allergieën / hooikorts
- Huidproblemen
- Rug en schouder klachten
- Knieën en voeten
- Spataders
- Ganglion
- Gewrichtsproblemen
- Reuma
- Menstruatieklachten
- Pcos klachten
- Oorsuizen
Hijama Zwanenburg

Contra indicaties

In de volgende gevallen is hijama niet aangeraden:- Extreem lage bloeddruk
– Extreme vermoeidheid en uitputting
– Nierdialyse
– Pacemaker
– Gebruik van bloedverdunners
– Open wonden
– Kankerpatiënten
– Zwangerschap
– Hoge koorts
– Onverklaarbare bloeduitstortingen
– Alle overdraagbare ziektes

Adviezen voor en na de behandeling Hijama Zwanenburg

Vooraf aan Hijama Zwanenburg:
• Bij Hijama dient u minimaal 2 uur voor de behandeling nuchter (geen eten en drinken) te zijn.
• Het dragen van gemakkelijke kleding is aanbevolen
• Vooraf douchen (indien mogelijk)

Adviezen na de Hijama in Zwanenburg:
• Drink voldoende
• Blijf in beweging na de behandeling. U kunt soms vermoeidheid ervaren na de eerste behandeling, dit is normaal
• Verricht niet al te zwaar lichamelijk werk

Wat mag u niet doen na de therapie:
• Eet en drink geen melk producten voor 24 uur. (kaas, boter, vla, yoghurt , etc)
• Drink geen donkere dranken en geen dranken die koolzuur bevatten voor 24 uur (cola, koffie)
• Eet geen rood vlees voor 24 uur. Dit omdat deze voedingsmiddelen 40% van het lichaamsenergie gebruiken om deze te verteren. Deze energie heeft je lichaam nodig om te herstellen. (Kip of vis mag wel)
• Geen seksuele omgang voor 24 uur.
• De plekken die behandeld zijn niet wassen voor 24 uur. Er zijn wellicht meerdere sessies nodig voor dat u profijt heeft van de behandeling. Al is de pijnverlichting meestal direct merkbaar.

Tarieven Hijama Zwanenburg