Adres: Weerenweg 13-A
1161AE Zwanenburg

Speciale actie Hijama Sunnah voor maar € 25,- alleen op onderstaande sunnah dagen!

Sunnah dagen 2023:

Woensdag 1 november 2023 (17 Rabi’ al-Thani II 1445)
Vrijdag 3 november 2023 (19 Rabi’ al-Thani II 1445)
Zondag 5 november 2023 (21 Rabi’ al-Thani II 1445)

Op gezag van Abu Hurairah is overgeleverd dat de boodschapper صلى الله عليه وسلم zei: “Als je Hijama ondergaat op de 17de, 19de of de 21ste dag (van de islamitische kalender) dan zal het een genezing zijn voor iedere ziekte.” (Saheeh Sunan Abi Dawud (3861).

Hijama Amsterdam

Hijama, ook wel bekend als cupping, is een oude Arabische behandelmethode die in Amsterdam steeds populairder wordt. Het is een veilige en natuurlijke manier om gezondheidsproblemen te behandelen. Dit kan variëren van rugpijn tot stress en zelfs tot huidproblemen. Hijama wordt in Amsterdam steeds vaker toegepast door professionele therapeuten en wordt gezien als een effectieve aanvulling op de reguliere geneeskunde.

De Hijama behandeling bestaat uit het aanbrengen van speciale cups op specifieke punten op het lichaam. De cups worden vervolgens onder vacuüm gezet, waardoor het bloed naar de oppervlakte van de huid wordt gezogen. Dit proces wordt gezien als een manier om afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Een van de grootste voordelen van Hijama is dat het een natuurlijke manier is om stress te verminderen. Stress is een van de grootste boosdoeners voor tal van gezondheidsproblemen. Hijama kan daarom een grote bijdrage leveren aan het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Hijama wordt ook vaak toegepast bij rugpijn. Rugpijn is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in Amsterdam. Hijama kan hierbij een grote hulp zijn, omdat het helpt bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedcirculatie in de rug. Hierdoor wordt de pijn verminderd en wordt de rug sneller genezen.

Hijama kan ook worden toegepast bij huidproblemen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het verminderen van acne en andere huidproblemen. Dit komt omdat Hijama helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam, waardoor de huid gezonder wordt.

Er zijn veel therapeuten in Amsterdam die Hijama behandelingen aanbieden. Het is belangrijk om een therapeut te kiezen die gekwalificeerd is en veel ervaring heeft met de behandeling. Zo weet u zeker dat u in goede handen bent en dat de behandeling veilig en effectief zal zijn.

In conclusie, Hijama is een veilige en natuurlijke manier om gezondheidsproblemen te behandelen. Of het nu gaat om rugpijn, stress of huidproblemen, Hijama kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van deze problemen.

Hijama Amsterdam
Hijama Amsterdam

Sunnah dagen

Op gezag van Abu Hurairah is overgeleverd dat de boodschapper صلى الله عليه وسلم zei: “Als je Hijama ondergaat op de 17de, 19de of de 21ste dag (van de islamitische kalender) dan zal het een genezing zijn voor iedere ziekte.” (Saheeh Sunan Abi Dawud (3861).

Andere dagen

Buiten de bekende sunnah dagen is het bekend dat de profeet Muhammad صلى الله عليه وسلم zich door middel van Hijama liet behandelen wanneer dit nodig was. Omdat dit gebruik bekend was bij de profeet Muhammad صلى الله عليه وسلم verrichten wij ook buiten deze dagen Hijama behandelingen.

Betaling van Hijama

Overgeleverd door Ibn’Abbas:
De Profeet onderging hijama (cupping) en betaalde degene die hem cupte en nam dan Su’ut (medicijn wat via de neus werd opgesnoven).
Bukhari: Volume 7, boek 71, nummer 595

soorten Hijama in Amsterdam

Droogcupping

Bij droogcupping wordt een plastic of glazen beker op de huid geplaatst, waarna de lucht in de beker wordt opgezogen met een pompje. De cups worden gebruikt met een inwerktijd van ongeveer 10 minuten. Droogcupping verhoogt de bloedcirculatie op het punt van aanbrengen.
Cupping Hijama

Hijama Sunnah Amsterdam

Bij Hijama (حجامة "zuigen") wordt vacuüm op de Sunnah punten gecreëerd en bloed doormiddel van hele lichte sneetjes in de huid afgenomen. Het verloren bloed dient te worden aangevuld met water, honing en andere natuurlijke producten zodat het lichaam natuurlijk bloed kan aanmaken.
Hijama voorbeeld

Hoofd Hijama

Bij Hoofd Hijama (حجامة "zuigen") wordt vacuüm op de Sunnah punten van het hoofd gecreëerd en bloed doormiddel van hele lichte sneetjes in de huid afgenomen. Het verloren bloed dient te worden aangevuld met water, honing en andere natuurlijke producten zodat het lichaam natuurlijk bloed kan aanmaken.
Hijama Amsterdam

Voordelen Hijama Amsterdam

Zoals de profeet (vrede zij met hem) heeft aanbevolen is Hijama de beste remedie tegen het voorkomen van ziektes, het behandelen van klachten, het immuunsysteem te versterken, het lichaam te reinigen van gifstoffen en het stimuleren van het bloedsomloop.


Hijama is onder andere goed bij:


- Stress
- Migraine
- Depressie
- Slaapproblemen
- Stoppen met roken
- Allergieën / hooikorts
- Huidproblemen
- Rug en schouder klachten
- Knieën en voeten
- Spataders
- Ganglion
- Gewrichtsproblemen
- Reuma
- Menstruatieklachten
- Pcos klachten
- Oorsuizen
Hijama Amsterdam

Contra indicaties

In de volgende gevallen is hijama niet aangeraden:- Extreem lage bloeddruk
– Extreme vermoeidheid en uitputting
– Nierdialyse
– Pacemaker
– Gebruik van bloedverdunners
– Open wonden
– Kankerpatiënten
– Zwangerschap
– Hoge koorts
– Onverklaarbare bloeduitstortingen
– Alle overdraagbare ziektes

Adviezen voor en na de behandeling Hijama Amsterdam

Vooraf aan Hijama Amsterdam:
• Bij Hijama dient u minimaal 2 uur voor de behandeling nuchter (geen eten en drinken) te zijn.
• Het dragen van gemakkelijke kleding is aanbevolen
• Vooraf douchen (indien mogelijk)

Adviezen na de Hijama in Amsterdam:
• Drink voldoende
• Blijf in beweging na de behandeling. U kunt soms vermoeidheid ervaren na de eerste behandeling, dit is normaal
• Verricht niet al te zwaar lichamelijk werk

Wat mag u niet doen na de therapie:
• Eet en drink geen melk producten voor 24 uur. (kaas, boter, vla, yoghurt , etc)
• Drink geen donkere dranken en geen dranken die koolzuur bevatten voor 24 uur (cola, koffie)
• Eet geen rood vlees voor 24 uur. Dit omdat deze voedingsmiddelen 40% van het lichaamsenergie gebruiken om deze te verteren. Deze energie heeft je lichaam nodig om te herstellen. (Kip of vis mag wel)
• Geen seksuele omgang voor 24 uur.
• De plekken die behandeld zijn niet wassen voor 24 uur. Er zijn wellicht meerdere sessies nodig voor dat u profijt heeft van de behandeling. Al is de pijnverlichting meestal direct merkbaar.

Tarieven Hijama Amsterdam